Intrebari frecvente

Prevenția dentară este esențială pentru menținerea sănătății dinților și gingiilor și pentru prevenirea apariției afecțiunilor orale. Adoptarea unui regim regulat de îngrijire orală și vizitarea regulată la dentist pot ajuta la evitarea problemelor dentare mai grave în viitor.

Întrebari
Frecvente

Pentru alte întrebări referitoare domaniului stomatologic,

nu ezitați sa ne contactați.

https://www.clinicadentanacas.ro/wp-content/uploads/2020/01/portfolio_08-1280x853.jpg

Prevenția dentară este o componentă esențială a menținerii sănătății orale și prevenirea problemelor dentare și gingivale. Aceasta implică o serie de obiceiuri și practici preventive care ajută la menținerea dinților sănătoși și a gingiilor în stare bună.

Energistically scale future-proof core competencies vis-a-vis impactful experiences. Dramatically synthesize integrated schemas with optimal networks.

De ce este atât de importantă vizita la dentist?

Vizitarea regulată la dentist nu numai că vă va ajuta să vă mențineți dinții și gura sănătoasă, ci vă va ajuta și să vă mențineți sănătos restul corpului. Îngrijirea dentară este importantă deoarece:

  • Ajută la prevenirea cariilor dentare
  • Protejează împotriva bolilor parodontale (gingiilor), care pot duce la pierderea dinților și a osului
  • Previne respirația urât mirositoare – periajul, folosirea aței dentare și vizitarea regulată a dentistului va ajuta la reducerea cantității de bacterii din gură care provoacă respirația urât mirositoare
  • Vă oferă un zâmbet mai atractiv și vă crește încrederea în sine
  • Ajută la menținerea dinților strălucitori, prevenind pătarea lor de alimente, băuturi și tutun
  • Îți întărește dinții, astfel încât să te poți bucura de zâmbete sănătoase și frumoase pentru tot restul vieții!
Îmi simt dinții ok. Mai trebuie să văd un dentist?

Dinții tăi s-ar putea să se simtă bine, dar este totuși important să vezi regulat medicul dentist, deoarece problemele pot exista fără ca tu să știi. Aspectul zâmbetului dvs. este important, iar medicul dentist vă poate ajuta să vă mențineți zâmbetul sănătos și frumos. Cu atât de multe progrese în stomatologie, nu mai trebuie să vă mulțumiți cu dinții pătați, ciobiți, lipsă sau deformați. Stomatologii de astăzi oferă multe opțiuni de tratament care vă pot ajuta să zâmbiți cu încredere, inclusiv:

  • Albirea dentara profesionala
  • Obturații care imită aspectul dinților naturali
  • Înlocuirea dinților și refacerea zâmbetului complet
Ce ar trebui să caut atunci când aleg dentistul potrivit pentru mine?

Alegerea unui stomatolog care „face clic” cu tine și familia ta este importantă și poate doriți să luați în considerare mai mulți stomatologi înainte de a lua decizia finală. În timpul primei vizite, ar trebui să puteți determina dacă medicul dentist este potrivit pentru dvs. În timpul programării, luați în considerare următoarele:

  • Este convenabil programul de întâlniri?
  • Este ușor de accesat și aproape de casa sau birou?
  • Clinica pare să fie curat și ordonat?
  • Istoricul dumneavoastră medical și stomatologic a fost înregistrat și introdus într-un dosar permanent?
  • Îmi oferă medicul dentist tehnici pentru o bună sănătate orală?
  • Vă sunt prezentate informații despre cost înainte de programarea tratamentului?
  • Este dentistul dumneavoastră membru al asociatiei medicilor dentisti din Romania?
Cum îmi pot îngriji dinții între controalele dentare?
  • Amintiți-vă întotdeauna să vă spălați pe dinți de cel puțin două ori pe zi și să folosiți ata dentară cel puțin o dată!
  • Asigurați-vă că utilizați pastă de dinți care conține fluor și întrebați medicul dentist dacă aveți nevoie de o clătire cu fluor.
  • Acest lucru va ajuta la prevenirea cariilor.
  • Evitați alimentele cu mult zahăr (zahărul crește cantitatea de bacterii care crește în gură provocând mai multă placă și posibil carii) și evitați tutunul (acest lucru vă poate păta dinții, poate provoca boli ale gingiilor și, în cele din urmă, poate duce la cancer oral).
  • Nu vă fie teamă să vă periați limba! Prin periajul limbii, vei elimina particulele de mâncare și vei reduce cantitatea de bacterii care cauzează placa. Periajul limbii vă ajută, de asemenea, să vă păstrați respirația proaspătă.
  • Asigurați-vă că vă programați controlul de rutină. Se recomandă să vizitați medicul dentist la fiecare șase luni.
La ce vârstă ar trebui să încep să-mi duc copilul la stomatolog?

Academia Americană de Stomatologie Pediatrică (AAPD) recomandă copiilor să se prezinte mai întâi la un stomatolog încă de la vârsta de șase luni și nu mai târziu de un an. În acest timp, dinții de lapte ai copilului dumneavoastră vor veni și medicul dentist poate examina starea de sănătate a primilor dinți ai copilului dumneavoastră. După prima vizită, asigurați-vă că programați controale regulate la fiecare șase luni.

Cum îmi programez următorul control?
Pur și simplu sunați la cabinetul nostru, ne contactați prin chatul nostru de pe site sau prin formularul de contact! Personalul de la recepție va fi bucuros să vă ajute să vă programați următorul control stomatologic. Dacă sunteți un pacient nou, vă rugăm să ne anunțați și vă vom oferi toate informațiile de care aveți nevoie pentru prima dumneavoastră vizită la stomatologie.
Când ar trebui să-mi schimb periuța de dinți?

Periuta ta de dinti se va uza in cele din urma, mai ales daca te speli pe dinti de doua ori pe zi timp de doua pana la trei minute de fiecare data. Stomatologul dumneavoastră recomandă ca adulții și copiii să-și schimbe periuța de dinți la fiecare trei luni. Dacă utilizați o periuță de dinți electrică, asigurați-vă că citiți instrucțiunile, deoarece este posibil să nu fie nevoie să schimbați capetele periuței de dinți la fel de des. Pacienții cu boli ale gingiilor sunt încurajați să-și schimbe periuța de dinți la fiecare patru până la șase săptămâni pentru a împiedica răspândirea bacteriilor. După periaj, clătiți periuța de dinți cu apă fierbinte pentru a ucide microbii și pentru a menține perii curați. Dacă ați fost bolnav, asigurați-vă că vă schimbați periuța de dinți cât mai curând posibil.

Cât de des ar trebui să mă spăl pe dinți?

Potrivit medicului dentist și Asociației Americane de Stomatologie, ar trebui să vă spălați dinții de cel puțin două ori pe zi. Periajul vă menține dinții, gingiile și gura curate și sănătoase prin îndepărtarea plăcii care cauzează bacteriile. De asemenea, este recomandat să utilizați o periuță de dinți cu peri moi și o pastă de dinți care conține fluor atunci când vă spălați pe dinți. Ar trebui să petreceți cel puțin un minut pe dinții de sus și un minut pe dinții de jos și nu uitați să vă periați limba; vă va ajuta să vă mențineți respirația proaspătă!

Ce este afecțiunea parodontală?

Cunoscută și sub denumirea de boală parodontală, boala gingiilor este cauzată în principal de acumularea de plăci și bacterii care nu este tratată în stadiul incipient. Alte cauze ale bolii parodontale includ consumul de tutun, scrâșnirea dinților, unele medicamente și genetica. Gingivita este stadiul inițial al bolii gingiilor și, dacă este detectată, este tratabilă. Gingivita lăsată netratată se poate transforma în boli ale gingiilor. Boala avansată a gingiilor va duce la pierderea dinților și a osului și este o afecțiune permanentă. Periajul pe dinți în mod regulat și vizita la dentist la fiecare șase luni va ajuta la prevenirea gingivitei și a cazurilor mai severe de boli parodontale.

Recomandăm un consult
Odată la 6 luni

Dental Services
We can offer

https://www.clinicadentanacas.ro/wp-content/uploads/2020/01/home-services.jpg

Stomatologie generală

Stomatologia generală reprezintă ramura medicinei dentare care se ocupă cu prevenirea, diagnosticarea și tratarea afecțiunilor dentare și ale cavitații bucale în general.

https://www.clinicadentanacas.ro/wp-content/uploads/2020/01/home-services-2.jpg

Implanturi dentare

Implanturile dentare sunt dispozitive medicale utilizate în stomatologie pentru a înlocui rădăcinile naturale ale dinților pierduți sau lipsă.

https://www.clinicadentanacas.ro/wp-content/uploads/2020/01/home-services-3.jpg

Chirurgie dentară

Chirurgia dentară este o ramură a stomatologiei care se concentrează pe intervenții chirurgicale efectuate în cadrul cavității bucale și a structurilor asociate.

https://www.clinicadentanacas.ro/wp-content/uploads/2020/01/home-services-4.jpg

Albire dentară

Albirea dentară, este un procedeu stomatologic care are ca scop schimbarea culorii dinților pentru a obține un zambet mai alb și mai strălucitor.

Consultați programul clinicii DENTANA CAS CLINIC pentru a vă planifica vizita.

Telefon: 0725 923 525

CLINICADENTANA CAS

Suntem echipă de medici stomatologi care se perfectioneaza incontinuu pentru a va asigura ca primiti cel mai bun tratament.

SOLUTIONARE LITIGII
https://www.clinicadentanacas.ro/wp-content/uploads/2023/10/SOL.png
https://www.clinicadentanacas.ro/wp-content/uploads/2023/10/SAL.png
Rețele de socializare

Vizitati CLINICA DENTANA CAS pe aceste link-uri sociale si conectati-va cu noi. Asigurati-va ca urmati conturile noastre pentru actualizari regulate.

Copyright 2023 by DENTANA CAS CLINIC. Toate drepturile rezervate.

Copyright 2023 by DENTANA CAS CLINIC. Toate drepturile rezervate.